Creativiteit = Wendbaarheid = Verschil maken
Wil je vandaag als organisatie overleven, dan moet je differentiëren. Het Creashock aanbod geeft je de wendbaarheid die nodig is om in een constant veranderende en geglobaliseerde wereld dat verschil te (blijven) maken. Je maximaliseert je overlevingskansen door …
… Het potentieel in elke medewerker los te maken.
… Je medewerkers creatief en innovatief te leren denken en doen.
… Een cultuur en mindset te creëren van initiatief nemen en resultaatgedreven zijn.
… De co-creatie intern en extern duurzaam te verankeren.
Dit levert Creashock je op
- Differentiërende producten, diensten, processen of businessmodellen.
- Medewerkers die het verschil maken voor je organisatie.
- Een duurzame en innovatieve bedrijfscultuur.
En zij doen daar al hun voordeel mee
Creashock boek
Anders denken. Durven doen. Met resultaat
In heel wat bedrijven en organisaties wordt 80% van de mensen niet betrokken bij de ideeëngeneratie. Terwijl de beste ideeën vaak uit onverwachte hoek komen. Daarom is er nood aan een heuse 'creashock', een shock die de creativiteit in de breinen van medewerkers laat opborrelen. In Creashock toont Dirk De Boe hoe je in je organisatie individuele creativiteit stap voor stap kunt stimuleren en zo de collectieve innovatiekracht kunt versnellen. Boordevol bewezen tips en praktische voorbeelden om ook in jouw bedrijf een innovatiecultuur op te zetten.
Krijg een preview wat je van het boek kan verwachten.
Zo kan ik je concreet helpen
Creaboost
Interactieve en dynamische bewustmakingssessie: een korte en krachtige creativiteitsboost die medewerkers bewust maakt van hun potentieel om creatief te denken én te doen. Via eenvoudige technieken, concrete voorbeelden en waargebeurde verhalen leren ze een creatieve mindset verwerven en zelf meer en betere ideeën te bedenken. En hoe die ideeën in co-creatie met collega’s in de praktijk te brengen.
Opleiding creatief denken
Creatief denken is een vaardigheid die iedereen kan leren. In deze intensieve dag- of tweedaagse opleiding leren medewerkers hoe ze zelf met sterke ideeën kunnen komen en hoe ze die samen met collega’s naar de streep brengen. Ze werken hierbij met een concrete uitdaging van hun organisatie. Zo steken ze veel op van de opleiding én bedenken ze tegelijkertijd concrete ideeën die ze in de organisatie kunnen implementeren.
Brainstorm
Gestructureerd bedenken medewerkers ideeën voor een concrete uitdaging. Om de kans op sterke ideeën te maximaliseren, herformuleren we vooraf samen de uitdaging. Via effectieve creativiteitstechnieken komen medewerkers tot uitgewerkte concepten die daarna zelf of onder begeleiding in een innovatietraject gerealiseerd kunnen worden.
Een brainstorm duurt afhankelijk van complexiteit van de uitdaging en de gewenste uitwerking tussen een halve dag en twee dagen.
Innovatietraject
Het is niet omdat je na een brainstorm een aantal concrete concepten hebt, dat ze ook gerealiseerd worden. Tijdens een innovatietraject worden teams begeleid om projectmatig brainstormideeën of andere innovatie-uitdagingen verder uit te werken. We bepalen samen welke acties nodig zijn om het idee te realiseren en welke obstakels daarbij overwonnen moeten worden. De ervaring leert dat de eerste concrete resultaten er al na enkele maanden kunnen zijn.
Design Thinking
Met incrementele vernieuwing blijf je bij, radicale innovatie geeft je een voorsprong op andere spelers in je markt. Design Thinking maximaliseert daarvoor je kans op een breakthrough. In een Design Thinking-traject wordt een multidisciplinair team gedurende een paar maanden gemiddeld 1 dag per week begeleid om tot een radicale innovatie te komen. Het team bedenkt mogelijk innovatie-richtingen, observeert wat er op dit vlak al gebeurt en bevraagt klanten. Na prototyping en testen, worden concepten bijgewerkt, een businesscase gemaakt en gepresenteerd aan het management. Na goedkeuring kunnen één of meerdere concepten verder ontwikkeld worden.
Vragen? Een afspraak maken?
Stuur me een e-mail dirk@dirkdeboe.be of bel me +32 474 94 94 48.
Howard Schultz van Starbucks bezocht elke week minstens één shop en deed niets anders dan een koffie drinken en mensen observeren. Elke keer deed hij goede ideeën op. Niets mis met marketing rapporten. Zelf op pad gaan, is beter. Ga eens een winkel binnen waar ze je product of dienst verkopen. Laat je door een verkoper adviseren. Stel vragen over de concurrentie of waarom hij een merk al dan niet aanbeveelt. Of luister mee met mensen die met de verkoper in gesprek zijn.